Beeld: ©Inspectie van het Onderwijs

Nieuwsbrief inspectie: Onderzoekskader 2023 - 12 juli 2023

In deze extra nieuwsbrief informeren we u over het aangepaste onderzoekskader dat is vastgesteld door de minister. We lichten de belangrijkste veranderingen voor u uit.

Onderzoeken na 1 augustus worden uitgevoerd met aangepast onderzoekskader

Op 6 juli 2023 heeft de minister de aangepaste onderzoekskaders vastgesteld. Nieuw in de kaders voor het funderend onderwijs en het mbo is de standaard Basisvaardigheden (OP0). Verder zijn in het funderend onderwijs de teksten van de standaarden Zicht op ontwikkeling en begeleiding (OP2) en Pedagogisch didactisch-handelen (OP3) verduidelijkt. Ten slotte hebben we het kader op verschillende plaatsen aangepast vanwege veranderde wet- en regelgeving.

De nieuwe kaders worden van kracht op 1 augustus 2023. De aangepaste kaders vindt u op onze website.

Alle onderzoeken die na 1 augustus starten, voeren we volgens het nieuwe kader uit.

Krijgt u een herstelonderzoek? Dan onderzoekt de inspecteur de standaarden die eerder als onvoldoende beoordeeld zijn. Als de inspecteur daar aanleiding toe ziet, kan hij standaarden aan het onderzoek toevoegen, waaronder OP0.

En verder...

…. zijn voor bekostigde en niet-bekostigde instellingen de onderwijsresultaten 2021/2022 beschikbaar. Lees hier meer over op de pagina onderwijsresultaten op onze website.


...hanteren we de komende tijd een aangepaste werkwijze bij het toezicht op onderwijsresultaten voortgezet algemeen volwassenenonderwijs (vavo). Lees hier meer over op de pagina Toezicht op Voortgezet algemeen volwassenenonderwijs (vavo) op onze website.

Colofon

Dit is een uitgave van de Inspectie van het Onderwijs.

Heeft u vragen over deze nieuwsbrief of over het onderwijstoezicht? Neem dan contact op met Klantcontact. Dit kan via het contactformulier of op werkdagen tussen 09.00 en 16.30 uur via 088-669 60 60.

Denkt u dat deze nieuwsbrief ook interessant is voor anderen, bijvoorbeeld docenten, teamleiders en directeuren binnen uw instelling ? Abonneren op deze nieuwsbrief is mogelijk via onze website.