Podcast Sociale veiligheid in het hoger onderwijs

Hoe stuur je op een sociaal veilige leeromgeving voor leerlingen en studenten? En wat kan een bestuur doen zodat het op een school of opleiding sociaal veilig blijft? René Bosma en Siela Ardjosemito-Jethoe van Avans Creative Innovation gaan hierover in gesprek met inspecteur hoger onderwijs Thijs Kuppens. Ze spreken over de toenemende aandacht voor sociale veiligheid en wat besturen kunnen doen om sturing op sociale veiligheid structureel te borgen. Dat doen ze aan de hand van concrete voorbeelden uit de praktijk en de aanbevelingen uit het inspectieonderzoek naar sturing op sociale veiligheid in het hoger kunst- en modeonderwijs.

Beeld: ©Inspectie van het Onderwijs

Heeft u een vraag?

Het inspectierapport Sturen op sociale veiligheid in het hoger kunst- en mode-onderwijs en het bijbehorende handreikingdocument met concrete handvatten zijn op onze website te vinden. Voor meer informatie of een vraag aan René Bosma, Siela Ardjosemito-Jethoe of de inspectie kun je een mail sturen naar communicatie@owinsp.nl.

Inspectie van het Onderwijs Podcast

In de Inspectie van het Onderwijs Podcast bespreken we actuele ontwikkelingen in het onderwijs en het toezicht. Beluister alle podcasts.