Onderzoeksresultaten in het kort

In het rapport Peil.Burgerschap einde speciaal (basis)onderwijs 2020-2021 brengen we het burgerschapsonderwijs en de burgerschapscompetenties van leerlingen van het laatste leerjaar in beeld. Ook leest u welke kenmerken van onderwijs, leerlingen, leerkrachten en scholen samenhangen met de verschillen in burgerschapscompetenties tussen leerlingen. In het rapport geven we tot slot aan hoe de uitkomsten van het onderzoek in het speciaal (basis)onderwijs zich verhouden tot de uitkomsten uit de burgerschapspeiling in het basisonderwijs.

Belangrijkste resultaten in één visuele plaat

Heeft u geen tijd om alle onderzoeksresultaten te lezen of wilt u het met anderen hebben over de uitkomsten van het onderzoek naar burgerschapsonderwijs? Bekijk dan eens de praatplaat Burgerschap in beeld. De plaat laat de belangrijkste onderzoeksresultaten zien. Voor extra uitleg kunt u de bijhorende audiotour beluisteren.

Alle resultaten in het rapport

Op onze website lichten we de belangrijkste resultaten van het peilingsonderzoek naar burgerschap in het speciaal (basis)onderwijs uit. Bent u benieuwd naar alle onderzoeksresultaten? Deze leest u in het rapport van dit peilingsonderzoek.