Podcast Rekenonderwijs, hoe staat het ervoor en wat kan er beter?

In deze aflevering gaan Sarah Bergsen (schoolleider basisonderwijs), Kees Hooyman (rekencoördinator voortgezet onderwijs) en Bauke Milo (onderwijsinspecteur) met elkaar in gesprek. Ze praten over het belang van goed leren rekenen en over een integrale aanpak van het rekenonderwijs. Ook de manier waarop de inspectie toeziet op de kwaliteit van het rekenonderwijs komt aan bod. Aan de hand van concrete voorbeelden wordt duidelijk hoe Sarah en Kees het rekenonderwijs op hun scholen hebben aangepakt. De resultaten op hun scholen zijn hierdoor flink verbeterd.

Beeld: ©Inspectie van het Onderwijs

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag voor Sarah Bergsen of Kees Hooyman of wilt u meer informatie? Stuur dan een e-mail naar communicatie@owinsp.nl.

Podcasts over basisvaardigheden

De inspectie maakte een reeks van 3 podcasts over basisvaardigheden. Hierin gaan inspectiemedewerkers in gesprek met leraren, schoolleiders en bestuurders over actuele thema’s zoals taal, rekenen en burgerschap. Samen verkennen ze de basisvaardigheden vanuit het perspectief van de onderwijspraktijk, het toezicht en het beleid of de wetenschap.

In de Inspectie van het Onderwijs Podcast bespreken we actuele ontwikkelingen in het onderwijs en het toezicht. Beluister alle podcasts.