Aangifte tegen bestuurder SvPO

De Inspectie van het Onderwijs heeft aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie tegen de bestuurder van de SvPO-scholenstichtingen omdat er een vermoeden bestaat dat er door hem een of meerdere strafbare feiten zijn gepleegd. De vermoedens zijn gebaseerd op de onderzoeken die de afgelopen maanden zijn gedaan naar de huisvesting van de betreffende scholen en de bijbehorende transacties.

Vrouwe Justitia
Beeld: ©Openbaar Ministerie

De inspectie heeft de onderzoeken bij alle SvPO-scholenstichtingen inmiddels afgerond en de rapporten zijn vastgesteld. Daarin wordt de vraag beantwoord of er bij de SvPO-scholenstichtingen in Amsterdam, Utrecht, Hoorn, Geldermalsen, Kapelle, Deventer, Hengelo en Hurdegaryp door het bestuur deugdelijk financieel beleid is gevoerd. Omdat de bestuurder een juridische procedure is gestart om publicatie (tijdelijk) tegen te houden, worden de rapporten voorlopig nog niet openbaar gemaakt. Pas als de rechter groen licht geeft publiceert de inspectie de rapporten.

Over de inhoud van de rapporten worden tot die tijd geen mededelingen gedaan. Ook over de inhoud van de aangifte kan de inspectie, omwille van een eventueel onderzoek van het OM, geen verdere informatie verstrekken.