Digitale correspondentie

De inspectie wil de papieren verzending van brieven beperken. Daarom verzendt de sector mbo met ingang van 1 april 2018 het grootste deel van de correspondentie (zoals de aankondiging van een onderzoek of de aanbieding van een rapport) alleen nog digitaal. Ook voorzien wij met ingang van die datum brieven uitsluitend van een handtekening als dat juridisch noodzakelijk is.

Besluiten in de zin van de Algemene wet bestuursrecht, onder andere waarschuwingsbesluiten, blijven wij zowel per post als digitaal verzenden.

Let op! Wij verzonden onze correspondentie altijd al digitaal naar de contactpersoon van de instelling. Wij gaan er van uit dat het bevoegd gezag via het e-mailadres van deze contactpersoon voldoende bereikbaar is, ook als de correspondentie niet langer per reguliere post plaatsvindt. Wilt u als bevoegd gezag de digitale correspondentie via een ander e-mailadres laten verlopen? Dan kunt u dit bij ons melden. Neem hiervoor contact op met de inspectiemedewerker die aan uw instelling is gekoppeld of met uw contactinspecteur.