Volg op 11 mei de online conferentie Staat van het Onderwijs

Iedereen kan nog deelnemen aan de online conferentie Staat van het Onderwijs 2021 op dinsdag 11 mei. Van 9.30 uur tot 10.30 uur is er een talkshow en daarna volgen inspiratiesessies over oplossingen voor teruglopende basisvaardigheden en de kansenongelijkheid. De inschrijving hiervoor is nog open, tot aan de start van de conferentie.

Beeld: ©Inspectie van het Onderwijs

De talkshow en de inspiratiesessies zijn uitsluitend te volgen via de speciale netwerkapp. Aanmelden voor die app kan nog tot dinsdag 11 mei 9.30 uur via het inschrijfformulier.

Talkshow over reacties en oplossingen

In april kwam de Staat van het Onderwijs 2021 uit. Daarin roept de inspectie op: benut nu de energie en de investeringen waarmee de gevolgen van corona worden hersteld, en herstel ook de onderliggende oorzaken van de teruglopende basisvaardigheden en de kansenongelijkheid. Wat waren de reacties op de Staat van het Onderwijs, en wat voor oplossingen zijn er? Dat komt allereerst aan de orde in een talkshow met onder anderen inspecteur-generaal van het Onderwijs Alida Oppers, vertegenwoordigers van verschillende onderwijsorganisaties, docenten en andere deskundigen. De talkshow is vanaf 9.30 te volgen via de netwerkapp en er kan live gereageerd worden.

Inspiratiesessies nog open, huiskamersessies inmiddels volgeboekt

Aansluitend volgt er een aantal sessies die inspiratie bieden hoe de knelpunten kunnen worden aangepakt die de Staat van het Onderwijs benoemde. Tot slot gaan onderwijsprofessionals in kleine groepen onderling in gesprek in huiskamersessies. Die sessies hebben echter een beperkt aantal plaatsen en hiervoor was de belangstelling al eerder zo groot dat die inmiddels zijn volgeboekt. Voor de inspiratiesessies zijn er nog genoeg plekken.