Staat van het Onderwijs 2022: volg de presentatie, neem deel aan webinars en werkconferentie

Hoe staat het Nederlandse onderwijs ervoor en welke belangrijke ontwikkelingen zijn er te zien? De Inspectie van het Onderwijs toont dat ieder jaar in de Staat van het Onderwijs. Dit jaar organiseert de inspectie verschillende online evenementen en een werkconferentie rondom de publicatie.

Presentatie op 13 april

Op woensdag 13 april wordt de Staat van het Onderwijs 2022 gepresenteerd en vervolgens overhandigd aan de ministers van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De presentatie is rond het middaguur live online te volgen en ook later terug te kijken. Vanaf dat moment is de Staat van het Onderwijs ook als pdf te downloaden op onze website. Op 13 april ’s middags wordt de inhoud nader toegelicht in een reeks webinars.

Onderwijsestafette

Tussen 13 april en 11 mei is er gelegenheid voor het onderwijsveld om onderling in gesprek te gaan over oplossingsrichtingen voor de thema’s kansengelijkheid en basisvaardigheden. Op onze website presenteren wij alle uitkomsten van de estafette.

Werkconferentie op 11 mei

Op woensdag 11 mei volgt een - fysieke - werkconferentie, waarbij we op zoek gaan naar wat werkt. Dit doen we door de oplossingen die in de estafette zijn gepresenteerd nader te exploreren met input van zowel wetenschappers als professionals uit de praktijk; leerkrachten en docenten, schoolleiders en bestuurders.

Blijft u graag op de hoogte van de publicatie en informatie over de livestream van de publicatie, de webinars, de onderwijsestafette en de werkconferentie? Meld u dan aan via het aanmeldformulier en ontvang per e-mail een notificatie.

Leerkracht po zittend aan tafel, in gesprek met 2 leerlingen
Beeld: ©Inspectie van het Onderwijs