Inloggen met eHerkenning voor het Internet Schooldossier

Net als andere overheidsdiensten biedt de Inspectie van het Onderwijs inloggen met eHerkenning aan voor het klantportaal Internet Schooldossier (ISD). Alle beheerders en gebruikers van het ISD hebben hierover een nieuwsbriefspecial ontvangen. 

Wat is eHerkenning? 

eHerkenning is een veilige, makkelijke en betrouwbare manier om als beheerder of gebruiker in te loggen op het ISD en bij andere (overheids)organisaties. eHerkenning is persoonlijk en kan niet worden doorgegeven aan iemand anders. Zo weten we zeker dat u het bent die inlogt. 

Waarom eHerkenning?

  • Veilig: meer zekerheid over uw online identiteit
  • Met eHerkenning kunt u bij meerdere organisaties inloggen
  • Makkelijk en betrouwbaar

eHerkenning regelen

U heeft voor het ISD een eHerkenningsmiddel op niveau 3 (EH3) nodig. Heeft u nog geen eHerkenningsmiddel? Dan kunt u dit aanvragen via eHerkenning | eHerkenning aanvragen.

U moet als school of instelling zelf ervoor zorgen dat beheerder(s) en gebruiker(s) over een persoonlijk eHerkenningsmiddel beschikken. eHerkenning wordt aangeboden door private partijen. Hier zijn kosten aan verbonden. 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over eHerkenning op de website van eHerkenning. Bekijk ook de veelgestelde vragen over inloggen op het ISD.

Iconen Eherkenning beeldscherm, telefoon en slot
Beeld: ©Inspectie van het Onderwijs