Annelies Opstraat nieuwe directeur Toezicht middelbaar beroepsonderwijs en hoger onderwijs

Annelies Opstraat start met ingang van 1 oktober 2023 als directeur Toezicht middelbaar beroepsonderwijs en hoger onderwijs. Zij wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de strategische toezichtsagenda voor beide sectoren. De agenda moet aansluiten bij de externe ontwikkelingen en dat wat studenten nodig hebben voor het beste onderwijs.

Ervaring

Annelies werkte hiervoor als directeur Rekenschap en Juridische zaken bij de Inspectie van het Onderwijs. Ook heeft zij directierollen vervuld bij verschillende onderwijsinstellingen. Zowel in het MBO als HO.

De mooiste sectoren

‘MBO en HO zijn voor mij de mooiste onderwijssectoren’, zo licht ze haar overstap naar de directie Toezicht middelbaar beroepsonderwijs en hoger onderwijs toe. ‘Het zijn de sectoren die ik goed ken en waar ik eerder met veel plezier gewerkt heb.’

Opleiding

Annelies heeft wiskunde gestudeerd aan Technische Universiteit Eindhoven waarna zij de lerarenopleiding heeft afgerond en een Bacheloropleiding Politieke Wetenschap.

Annelies Opstraat
Beeld: ©Inspectie van het Onderwijs

Matthijs van den Berg is waarnemend directeur Rekenschap en Juridische Zaken, vanaf 1 oktober 2023 tot er een nieuwe directeur is aangesteld. Hij vervult die rol naast zijn functie als directeur Kennis bij de Inspectie van het Onderwijs.