Petra van Andel nieuwe directeur Beleidsondersteuning en Organisatie

Petra van Andel wordt met ingang van 9 oktober 2023 directeur Beleidsondersteuning en Organisatie. Zij gaat zich bezighouden met de vernieuwing van het toezicht, de ontwikkeling en implementatie van de toezichtsagenda, personeel en organisatie, communicatie en het ICT beleid van de inspectie.

Ervaring

Petra van Andel werkt nu als hoofd eenheid O&P/kwartiermaker Directie mens en organisatie bij het Ministerie van Financiën. Bij het RIVM heeft zij via ABD interim gewerkt als stafhoofd Organisatie, Bedrijfsvoering en Personeel en als stafhoofd Financiën. Daarvoor was zij waarnemend directeur bij BZK/UBR Personeel (nu O&P Rijk).

Belangrijke pijler

‘Goed onderwijs zie ik als een van de belangrijkste pijlers van onze maatschappij’, zo licht ze haar overstap naar de inspectie toe. ‘Het was al langer een wens van mij om daar een bijdrage aan te kunnen leveren.’

Opleiding

Petra heeft de Lerarenopleiding Engels en Frans afgerond waarna zij een Post-HBO in Personeelsmanagement en Financiële aspecten heeft gevolgd. Tevens heeft zij verschillende programma’s en trainingen via de ABD gevolgd.

Petra van Andel
Beeld: ©Inspectie van het Onderwijs