Meer aandacht voor duurzame participatie van jongvolwassenen zonder startkwalificatie nodig

Gemeenten, scholen, zorginstanties en werkgevers hebben nog te weinig oog voor duurzame participatie van jongvolwassenen (tussen de 18 en 27 jaar) zonder startkwalificatie. Ook hebben de organisaties te weinig aandacht voor persoonlijke groei van deze groep mensen. Het ontbreekt jongvolwassenen aan een vast aanspreekpunt als zij hulp ontvangen van deze organisaties. 

Jongen met tas op stoep
Beeld: ©Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Dit zijn de voornaamste conclusies uit het langlopend onderzoek van Toezicht Sociaal Domein (TSD) naar de participatie van jongvolwassenen tussen de 18 en 27 jaar die het VSO, Pro of Entree-onderwijs verlaten. In TSD werkt de Inspectie van het Onderwijs samen met de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, de Inspectie Justitie en Veiligheid en de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Raadpleeg voor meer informatie het nieuwsbericht Meer aandacht voor duurzame participatie van jongvolwassenen zonder startkwalificatie nodig op de website van Toezicht Sociaal Domein.