Leraren als tijdelijk toegevoegd expert

Sinds enkele jaren biedt de Inspectie van het Onderwijs aan leraren de gelegenheid eens met een onderwijsinspecteur een onderzoek uit te voeren. Zij zijn dan zogeheten Tijdelijk Toegevoegde Experts, gedurende vijf tot tien dagen verspreid over een schooljaar.

Uitnodiging: word tijdelijk toegevoegd expert

Wil je als tijdelijk toegevoegd expert meewerken aan een themaonderzoek van de Onderwijsinspectie, tijdens het schooljaar 2019/2020? Belangstellenden kunnen zich tot uiterlijk 23 oktober aanmelden bij tte@owinsp.nl. Stuur een e-mail met daarin je motivatie en waarom jij denkt geschikt te zijn (met een beknopt cv).

Maximaal tien dagen, nooit op eigen school

Je inzet kost, naast een korte training, vijf tot maximaal tien werkdagen, verspreid over het schooljaar 2019/2020. Je kan dan bijdragen aan de opzet van het themaonderzoek, je doet mee met uitvoering van het onderzoek op de scholen en daarnaast kun je ingezet worden bij andere activiteiten zoals conferenties, ronde tafels en dergelijke. Dit gebeurt onder leiding en verantwoordelijkheid van een inspecteur of de projectleider. Het onderzoek is altijd op een andere school of instelling dan waar je zelf werkt. De projecten starten in het najaar van 2019 of in het voorjaar van 2020. De planning verschilt per onderzoek en wordt nader bepaald. Belangstelling? Meld je dan uiterlijk 23 oktober aan.

Meer informatie over de deelname tijdelijk toegevoegd expert.

Een docent die in 2017 deelnam schreef over haar ervaringen in een weblog .