Onderwijsinspectie houdt minuut stilte voor Samuel Paty en het belang van vrijheid van meningsuiting

De Onderwijsinspectie houdt vandaag één minuut stilte om de Franse geschiedenis leraar Samuel Paty te herdenken. Daarnaast staat de inspectie stil bij het belang van de vrijheid van meningsuiting. Leraren spelen een cruciale rol bij het overbrengen van deze en andere basiswaarden van de democratische rechtsstaat

Naast de minuut stilte worden de medewerkers van de inspectie gevraagd om met elkaar in gesprek te gaan over bijvoorbeeld Samuel Paty, basiswaarden en burgerschapsonderwijs.

De moord op Samuel Paty onderstreept dat het niet vanzelfsprekend is dat leraren in vrijheid en veiligheid over basiswaarden kunnen spreken. Terwijl de vrijheid van meningsuiting een groot goed is. Iets waar we als samenleving continu aan moeten werken en over moeten blijven praten. Ook binnen de inspectie. En vooral ook: in de klas.

Vanwege de minuut stilte en aansluitend het gesprek tussen collega’s, is de inspectie tussen 10:55 en 11:15 uur telefonisch niet bereikbaar. Daarvoor en daarna staan de medewerkers u graag te woord.

©Rijksoverheid