Onthulling predicaten Excellente School op maandag 20 januari 2020

Op maandag 20 januari wordt bekend welke scholen de komende drie jaar (2020, 2021 & 2022) het predicaat Excellente School 2019 mogen dragen. De predicaten worden toegekend door de inspecteur-generaal van het onderwijs op basis van de adviezen van de Jury Excellente Scholen. De uitreiking van de predicaten zal op feestelijke wijze plaatsvinden op de scholen.

Koffertjes Excellente School

De predicaten zijn voor scholen (of schoolsoorten) die onderwijs bieden van goede kwaliteit en zich daarnaast onderscheiden van andere goede scholen doordat ze uitblinken met een specifiek profiel. Afgelopen periode hebben 67 scholen/schoolsoorten (binnen het primair, voortgezet en speciaal onderwijs) zich aangemeld voor het traject Excellente Scholen. Hun profielen zijn zorgvuldig beoordeeld door de onafhankelijke jury door middel van dossieronderzoek, een voorbereidingsgesprek en een jurybezoek. Welke van deze scholen/schoolsoorten het predicaat toegekend krijgen, wordt bekend op maandag 20 januari.

Vanaf maandag 20 januari 12:00 uur vindt u op de website www.excellentescholen.nl een kaart met een overzicht van Excellente Scholen 2019, evenals een totale overzichtskaart van alle Excellente scholen 2017, 2018 en 2019.