Aanvullend onderzoek nodig bij examens Calvijn College in Amsterdam

De Inspectie van het Onderwijs doet momenteel aanvullend onderzoek om vast te stellen of het Calvijn College in Amsterdam alle toetsen heeft afgenomen die noodzakelijk zijn voor het eindexamen. Daarvoor heeft de inspectie deze week informatie opgevraagd. De informatie die de school tot nu toe heeft aangeleverd geeft daar geen uitsluitsel over. De school heeft de opdracht gekregen om dit weekend van alle betrokken leerlingen een overzicht te maken van de gemaakte schoolexamens.

Vervolgens analyseert de inspectie al deze informatie. Het streven is om begin volgende week duidelijk te hebben of er een examenuitslag vastgesteld kan worden. De inspectie begrijpt dat de situatie zeer vervelend is voor betrokken leerlingen en ouders en probeert zo snel mogelijk uitsluitsel te bieden. Tegelijkertijd is van groot belang dat alle informatie zorgvuldig wordt geanalyseerd.