Weblog: Cijfers komen tot leven

Als ik vrienden, familie of kennissen vertel dat ik bij de inspectie werk, dan vragen ze: "Dan ga je zeker vaak op schoolbezoek?" Ik leg ze dan uit dat ik als inspecteur hoger onderwijs natuurlijk af en toe bij universiteiten en hogescholen kom, voor gesprekken met besturen of om onderzoek te doen naar bepaalde thema's die in het hoger onderwijs spelen. Dat we dan praten met docenten en studenten en kijken naar goede en minder goede voorbeelden. En, stel ik mijn vrienden, familie en kennissen dan gerust,  natuurlijk  komen wij in de benen als er iets mis gaat, als er incidenten zijn, bijvoorbeeld tentamenfraude of mismanagement, you name it...  Maar een flink deel van ons werk doen we achter het scherm. We onderzoeken bijvoorbeeld documenten, dossiers en websites.

Lees de blog van Annelies Bon.