Hoofdinspecteur Rick Steur vertrekt in najaar bij Inspectie van het Onderwijs

Rick Steur, hoofdinspecteur vo/bve/ho, gaat de inspectie in het najaar verlaten. Hij gaat dan als trainer en adviseur aan het werk. Het trainen en begeleiden van groepen mensen is een rol die hij ook binnen de inspectie regelmatig met verve vervult.

Rick Steur werkt sinds voorjaar 2009 als hoofdinspecteur bij de inspectie, na een eerdere periode in de jaren negentig als inspecteur. Hij draagt met grote inzet bij aan onsbelangrijke werk. Daarbij zet hij een schat aan kennis en ervaring in. Voor de inspectie is Rick Steur een belangrijke representant naar het ministerie van OCW en het onderwijsveld. Binnen de inspectie - en ik denk te mogen zeggen ook daar buiten - is er grote waardering voor zijn inbreng en zijn persoon. We zien Rick Steur dan ook niet graag gaan.

Uiteraard zijn we al aan de slag met de opvolging. We willen daar uiterlijk 1 november in hebben voorzien. Tot het zover is, blijft Rick Steur in functie. Over de opvolging volgt zo snel mogelijk nader bericht.

Annette Roeters

Inspecteur-generaal van het Onderwijs