Skip to main content

Excellente scholen

Op deze pagina vindt u informatie over het traject Excellente Scholen.

Aanmeldingsprocedure 

De aanmeldingsprocedure voor het traject Excellente Scholen 2016 is gestart. U kunt zich aanmelden via het vooraanmeldingsformulier.

Meer informatie over de aanmeldingsprocedure.

Bekijk actuele informatie, foto's en tweets, interactieve kaart en de juryrapporten van de Excellente Scholen 2015.

Erkenning, waardering en uitdaging

Een excellente school is in de basis een goede school die zich onderscheidt van andere goede scholen door te excelleren op een bepaald gebied dat in de school als geheel doorwerkt. Met het predicaat Excellente School krijgen zeer goed presterende scholen de maatschappelijke zichtbaarheid en waardering die ze verdienen. Excellente scholen zijn een voorbeeld voor andere scholen. Zij dagen andere scholen uit om de lat ook hoog te leggen en dit predicaat te bemachtigen.

Al meer dan 700 scholen hebben in de afgelopen vier jaar deelgenomen aan het traject Excellente Scholen. Zij zien het predicaat niet alleen als een vorm van erkenning en waardering voor hun prestaties, maar ook als een uitdaging om hun onderwijs voortdurend tegen het licht te houden en verder te ontwikkelen. Zelfs scholen aan wie het predicaat nog niet is toegekend, vonden het leerzaam om mee te doen. Zij zagen de aanbevelingen in het schoolrapport als bruikbare handvatten om hun onderwijs op bepaalde onderdelen te verbeteren. Wij hopen dat u deze ervaringen deelt en het traject beschouwt als een stimulans om te werken aan onderwijs van zeer goede kwaliteit. 

 

Logo Excellente School

Kopier onderstaand het Excellente School logo per sector, geschikt voor gebruik op de website. Heeft u het logo in EPS file (voor drukwerk) nodig, stuur dan een mail naar: excellentescholen@onderwijsinspectie.nl